מיסוי מטבעות וירטואליים

עמדת מס הכנסה שפורסמה לאחרונה

 

רשות המיסים פרסמה נייר עמדות, אשר מבהיר את עמדתה בשורת נושאים, אשר אמורים להיות מדווחים בדוחות השנתיים של שנת 2017 ואילך.  נביא בשבועות הקרובים מספר נושאים ונסביר את השפעתם.  


עמדה מס' 32/2017 - מיסוי מטבעות וירטואליים 

 

מטבעות וירטואליים כגון: ביטקוין, אתריום ואחרים מוגדרים על ידי רשות המיסים כנכס לכל דבר ולא כמטבע חוץ.  

רשות המיסים הגדירה באופן ברור בעמדתה זו כי "מטבע וירטואלי" אינו מהווה מטבע או מטבע חוץ כהגדרתם בחוק בנק ישראל, התשמ"ה - 1985,. בהתאם לכך, ולמען הסר ספק, ההפרש בין התמורה במכירה לבין עלות הרכישה לא יחשב כהפרשי הצמדה ו/או כהפרשי שער פטורים ממס. 

 

רשות המיסים הגדירה את המטבעות הוירטואליים כנכס לכל דבר ועניין על פי הגדרתו בסעיף 88 לפקודת מס הכנסה, בין אם מדובר בנכס מוחשי ובין אם מדובר בנכס בלתי מוחשי. לפיכך, מכירת מטבע וירטואלי מהווה אירוע מס לכל דבר ועניין. הרווח בין שווי המכירה ובין עלות הרכישה מהווה רווח הון החייב במס בהתאם לחלק ה' לפקודת מס הכנסה (שיעור המיסוי בידי יחידים הינו 25%). 

 

עוד מבהירה הרשות, כי במקרים בהם הפעילות נופלת למבחני קיומו של עסק (לרבות כמות עסקאות רבה, ניסיון ומקצועיות בתחום ומבחנים נוספים שנקבעו) - המיסוי יהיה כמיסוי של עסק לכל דבר ועניין.  

 

אנו ממליצים לכל לקוחותינו, אשר מכרו, החזיקו או מחזיקים במטבעות וירטואליים לאסוף את כל המסמכים המבססים את עלויות הרכישה, שווי המימוש, עלויות מימוש וכל מסמך אחר, אשר נוגע לעסקאות אלה ולפנות אלינו במסודר.  


להלן לינק לנייר העמדות - ראו עמוד מס' 12 

https://taxes.gov.il/IncomeTax/Documents/AmadotHayavotDivuach/amadot_2016-2017_Acc.pdf